Collega Viki vertelt.

Kerstvakantie 2021:
Na twee magere ski-winters wordt het tijd er ten volle tegenaan te gaan. Dit jaar doen we dit in Passo San Pellegrino, gelegen op de grens tussen de provincies Trentino en Veneto. 

’s Morgens vroeg vertrekken is de boodschap, en dit werpt vruchten af. Weinig tot geen file op de Duitse autosnelweg, vlot over de Fernpass en Brenner en tot slot het laatste stukje bergrit zonder veel drukte. Het laatste stukje weg vanuit Moena brengt je langzaam hogerop tot 1850m, bestemming bereikt. 

In Passo San Pellegrino vind je slechts enkele hotels en dit maakt het net zo leuk om te skiën. ’s Morgens vroeg staan we al klaar aan de Costabella lift. Hoe zalig is dit … even denken we dat we de piste voor ons alleen hebben. Stralend zonnetje, krakende sneeuw onder de latten en mooie vergezichten tot aan de Marmolada gletsjer. ’s Middags lunchen in de berghut Baita Paradiso, even aanschuiven en wachten aan de bakoven, maar dit is zeker de moeite voor zo’n vers gemaakte pizza. Vandaag blijven we skiën op de zuidelijk gerichte hellingen, rustig skiën, pauze op een zonnig terrasje, … we zijn opgewarmd. Dit is het begin van een fantastisch weekje ski.

Tweede dag skiën we onmiddellijk door naar de grote skilift Funivia Col Margherita. Wat een uitzicht als je hier boven komt. We dalen verder af richting Falcade. Keer na keer leuke, brede pistes en rustig, je zou bijna vergeten dat het kerstvakantie is. Toch ook een ander landschap, iets meer bomen en dit maakt het skigebied meteen ook gevarieerd. 

Op terugweg vanaf de Col Margherita pikken we eerst nog de zwarte piste La Volata mee. Deze daalt 2,3 km af van 2514m naar 1918m terug in Passo San Pellegrino. En deze is zo leuk dat we nogmaals terug de lift naar boven nemen.

Halfweg de week gaan we ook even een dagje skiën in Alpe Lusia. Dit kan met dezelfde skipas. Hier voor dien je even de auto te nemen en de weg terug richting Moena volgen. Aan de lift is voldoende parking. En weg zijn we, boven aangekomen opnieuw fantastische zichten en leuke lange afdalingen. Aan de lift is het hier iets meer aanschuiven en beseffen we dat het in Passo San Pellegrino echt fijn vertoeven is. 

Ondertussen wordt er volop gebouwd aan het funpark, gelukkig zijn deze op het eind van de week klaar om volop getest te worden. Voor ieder wat wils. De jeugd amuseert zich nog een uurtje in het funpark, ondertussen schakelen de ouders over op een gezellig aperitief momentje beneden aan de lift. 

7 fantastische skidagen, en ja het fijne weer heeft hier natuurlijk wel zijn deel aan bijgedragen, naast de gezellige Italiaanse sfeer, leuke skipistes, topsneeuw en rust!

Nog een tip. Stop je de dag eens wat vroeger met skiën, ga even verderop een leuke wandeling maken en sleeën nabij Rifugio Flora Alpina. Je kan een wandeling maken naar Rifugio Alpina of de wagen parkeren in de buurt en leuk sleeën. Vergeet niet van het zonnige terras te genieten, met een lekkere prosecco en antipasta. Dit maakt skiën in Italië zo fijn: gezelligheid, lekkere keuken en niet te vergeten fantastisch geprepareerde skipistes.

Kortom een parel in de Italiaanse Dolomieten voor genieters van fantastische natuur, heerlijk Italiaanse keuken en veel skiplezier.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.