Ski safari in Canada

Voorbeeldreis

In ' t kort

Boek jouw ski safari in Canada en ski in verschillende sneeuwzekere skigebieden.

ski in canada

Programma van dag tot dag

Dag 1: aankomst vlucht in Calgary, en rit naar Fernie

300 km, 4u reistijd

Laat het avontuur beginnen! Vanuit Amsterdam vliegen jullie rechtstreeks naar Calgary voor een onvergetelijke reis.

Bij aankomst in Calgary pikken jullie beide huurwagens op en zetten jullie koers naar Fernie. Aankomst ca. 19u00. Overnachting in het BW Plus Fernie Mountain Lodge waar je in de sfeervolle bistro terecht kan voor een snack.

Dag 2: Fernie

Vandaag breekt jullie eerste ski dag aan in Fernie, een kleinschalige resort dat aan populariteit wint bij avontuurlijke skiërs en snowboarders dankzij de dun bevolkte pistes en dikke lagen poedersneeuw.

Pik jullie skipassen op en trek richting sneeuw.

Laat je niet afschrikken door de zwarte pistes die je aan de voet van de liften op de bergflank ziet schitteren, ook voor de gemiddelde skiër heeft Fernie heel wat mogelijkheden in petto!

Overnachting in Fernie.

Dag 3: Fernie

Geniet van een tweede ski dag in Fernie en duik de ski bowls in. De ski bowls worden niet geprepareerd door piste bullies. Uiteraard zijn er ook pistes buiten de ski bowls die mooi gereden worden en strak liggen.

Dag 4: Fernie – Panorama

230 km, 3u00

Profiteer er deze voormiddag van om eervol afscheid te nemen van jullie favoriete pistes tijdens enkele laatste afdalingen en zet nadien koers naar Panorama. Op weg naar Panorama komen jullie de Fairmont Hot Springs tegen. Sla deze halte over, er kruist één van de komende dagen een mooiere warmwater pool jullie weg.

Aankomst in Panorama en check-in.

Dag 5: Panorama

Panorama is een iets kleiner skigebied dan Fernie. Vroeger was dit hét speelterrein van de lokale bevolking, maar het skioord groeide al snel uit tot een indrukwekkend gebied voor een ruimer publiek.

Er zijn tal van makkelijkere, blauwe pistes in het resort. Zoek je wat meer uitdaging, dan kan je terecht in de ‘Extreme Dream Zone’ waar enkele runs tussen de bomen je het vuur aan de schenen leggen.

Dag 6: Panorama – Golden – Kicking Horse

150 km, 2u00

Tussen Panorama en Golden ligt Radium Hot Springs. Hier kunnen jullie eerst alle spieren ontspannen in de warmwaterbaden en nadien de benen onder tafel schuiven voor een lekkere lunch. Tijdens de zomermaanden kan het er vrij druk zijn, maar tijdens de winterperiode zijn er minder toeristen aanwezig.

Nadien staat Kicking Horse ongeduldig te trappelen. Kicking Horse is ongetwijfeld hét skigebied voor cowboys: steile hellingen en uitdagende bowls zorgen voor de nodige adrenaline boost bij elke wintersporter. Geniet met volle teugen!

Dag 7: Kicking Horse

Neem nog een extra dag om Kicking Horse te temmen en ontspan jullie spieren nadien in één van de hot tubs van het hotel.
Dagelijks vertrekken er begeleide skitochten door het gebied in kleine groepjes, ingedeeld o.b.v. ski niveau.

Een leuke manier voor de rustigere skiërs om de meest aangename pistes te ontdekken.

Overnachting in Kicking Horse.

Dag 8: Kicking Horse – Lake Louise

95 km, 1u30

Grijp de kans om het hinterland van Kicking Horse op een andere manier te verkennen en sluit deze voormiddag aan bij een sneeuwscootertocht.

Nadien staat jullie een prachtige rit te wachten over de Roger Pass en door Yoho National Park naar Lake Louise toe. Lake Louise is met recht en reden één van de meest bezochte plekjes in de Rocky Mountains. Tijdens de zomermaanden kan je er stevige wandelingen maken die je met een verbluffend uitzicht belonen en de wintermaanden smeken erom je latten aan te doen en de besneeuwde bergflanken te trotseren.

Dag 9: Lake Louise

Trotseer vandaag de hellingen van het wereldbekende Lake Louise. Een gondellift neemt je mee naar een bijzonder spectaculair hooggebergte. Nergens in de Canadese Rockies vind je meer pistes dan hier. Bovendien is de variëteit in dit gebied erg groot: beboste hellingen, diepe ravijnen, uitdagende bultenpistes en meer!

’s Avonds is een aperitief en/ of diner in het Fairmont Lake Louise hotel een aanrader. Vanuit de bar heb je een uitstekend zicht op het bevroren meer. Je kan hier onder meer aansluiten bij een sneeuwschoenwandeling. Een leuke ervaring!

Overnachting in Lake Louise.

Dag 10: Lake Louise

Lake Louise laat jullie nog niet los! Geniet van een tweede ski dag in dit fijne skigebied en verken onbekend terrein. Zij die dit wensen, kunnen ’s ochtends van start gaan met een hondensleetocht, sneeuwschoenwandeling of wildlife tour en na de middag het skigebied in trekken.

Overnachting in Lake Louise.

Dag 11: Lake Louise – Banff

51 km, 0u46

Een korte rit over de panoramische Bow Valley Parkway brengt jullie naar Banff toe, een pittoresk dorp, omringd door de Rockies. Onderweg reizen jullie langs Johnstone Canyon. Hier kunnen jullie deelnemen aan een initiatie ijsklimmen (op aanvraag) of van een ijswandeling maken door de canyon.

Bij aankomst in Banff checken jullie in in jullie hotel op Banff Avenue, de hoofdstraat van Banff. Snuister door de verschillende boetieks en tik enkele souvenirs op de kop, en kies er een gezellig restaurantje uit voor vanavond.

Aan de rand van Banff waakt Sulphur Mountain over de stad. Je kan er met een kabelliftje naar de top van de berg en bekomt er een wondermooi zicht op jullie omgeving. De moeite waard bij helder weer!

Dag 12: Banff – Calgary – Amsterdam

Deze onvergetelijke wintervakantie loopt stilletjes aan op z’n einde. Reis tijdig naar de luchthaven om de wagens in te leveren en in te checken voor jullie terugvlucht.

winter canada
ski in canada
winter in canada

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.